DWQA QuestionsSe poate executa silit alt imobil in care debitorul e doar coproprietar ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In cazul executarii silite pentru imposibilitatea la plata a unui credit ipotecar, banca poate executa si un apartament care nu a fost depus garantie, si la care debitorul este doar coproprietar cu o cota de 25%? ce poate lua banca in acest caz? are dreptul de a cere valorificarea intregului imobil (apartament in acest caz)?

Mentionez ca debitorul este persoana fizica.

in caz afirmativ, are banca dreptul sa deposedeze celalalt proprietar prin scoaterea la vanzare/ licitatie a apartamentului ?

Multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate raspunsul este da, banca poate urmari si alt bun in afara de cel pus ca garantie, intrucat in calitate de creditor, aceasta poate sa urmareasca orice bun in vederea acoperirii datoriei (creantei).

In ce priveste bunul in coprorietate, banca nu poate sa scoata la licitatie intreg bunul. In cazul acesta, banca va trebui sa intreprinda mai intai un litigiu pentru iesirea din indiviziune asupra apartamentului, ulterior aceasta putand sa execute cota parte din imobil. Insa, de cele mai multe ori banca nu urmeaza aceasta cale deoarece nu sunt cumparatori care doresc achizitionarea a unei cote parti dintr-un apartament.

Pentru mai multe detalii privind executarea silita puteti sa va informati si de pe situl nostru de Articole Juridice ce se gaseste la adresa http://www.cjo.ro/aj

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]