DWQA Questionsse poate cere de catre intimat suspendarea unui recurs in litigiu de munca cu motiv de inceperea procedurii de insolventa a angajatorului , cand s-a cerut despagubiri salari ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

se judeca a doua oara dupa casare o cauza la curtea de apel ploiesti in litigiu de munca ,undes-a cerut despagubiri pentru anularea deciziei de concediere care nu s;a comunicat angajatului. in prima instanta angajatorul nu a depus intampinare si in recurs reclamantul a cerut a doua oara dupa casarea primei sentinte sa se admita despagubirile salariale,sporuri ca adaos la salariul de baza pentru conditii de toxicitate dovedite prin adresa inspectiei muncii care aconstatat lipsa conditiiilor minimale obligatorii, si dovada cu jurisprudenta care a admis astfel de cereri si s-au dat despagubiri pentru anularea deciziei de concediere care nu s;a comunicat ,ci doar adresa de preaviz. in recurs angajatorul intimat cere sa se suspende recursul pentru ca s-a deschis procedura de insolventa .este posibil sa se blocheze cauza cu astfel de motiv care s-a adus pentru prima oara ca o exceptie relativa neavand nicio dovada contrarie sustinerilor mele ,nu a depus nici statul de plata pentru 1 salariu compensator pe care l-am cerut?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Potrivit dizpozitiilor art. 36 din Legea nr.86/2006 privind procedura insolventei, de la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
Pe cale de consecinta, suspendarea cauzei in speta dvs este corecta.

Cu stima,
Av. Cristian WINZER