DWQA QuestionsSe poate ca unei societati sa ii fie acceptate si prelucrate deconturile de T.V.A. daca este declarata inactiva?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara!
In iulie 2009 firma de productie ne este declarata inactiva pentru nedepunerea declaratiilor, fara a fi instiintati.Activitatea societatii a continuat in mod normal fiind depuse si prelucrate de Administratia Financiara declaratiile si deconturile de T.V.A . lunar.
2009-2010 controalele Garzii Financiare si ale Finantelor Publice nu au sesizat inactivitatea.
Februarie 2011 la incheierea unui control fiscal se constata inactivitatea acesteia moment in care am fost instiintati de acest fapt.
25 martie 2011 este prima luna in care ni se refuza prelucrarea declaratiilor si a decontului T.V.A.
Administratia Financiara nu trebuia sa ne refuze prelucrarea decontului T.V.A. inca din iulie 2009? Vor fi afectati clientii?
Va multumim!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu declararea ca inactiv are efecte ce consta �n blocarea activit??ii deoarece de la data declar?rii societatea nu mai are dreptul de a utiliza facturi sau documente fiscale. In cazul in care se emit astfel de documente, acestea nu produc efecte juridice din punct de vedere fiscal (deci implicit sunt afectati si clientii dvs). Totusi, se poate sa fi fost reactivata societatea intrucat contribuabilii declarati inactivi se reactiveaza daca indeplinesc una dintre urmatoarele conditii:
� li s-a aprobat, la cerere, trecerea in regimul derogatoriu de declarare;
� si-au indeplinit toate obligatiile declarative.

Reactivarea contribuabililor declarati inactivi se face cu data intrarii in vigoare a ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea listei contribuabililor reactivati.

Indicat ar fi sa luati legatura si cu un contabil care se ocupa de probleme dvs. de la nivelul inregistrarilor, precum si sa lecturati Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 819/2008 pentru aprobarea Procedurii privind declararea contribuabililor inactivi.