DWQA Questionsse poate anula o declaratie facuta la notar public?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua..Eu am fost nevoita sa plec in Italia la munca , nu aeam cum sa iau copilul cu mine ,nu aveam unde sa il tin si am fost deacord sa l las cu sotul meu si cu socrii,sotul meu a zis sa i fac o procura in caz de reuseste sa l ia el primul pe copil pana reusesc eu sa l iau si sa mearga in Cipru si dupa aceea sa ma duc si eu in Cipru sau sa vina ei in Italia.Lucrurile nu au mers asa bine intre noi el nu e deacord sa vina in Italia si nici eu sa ma duc in Cipru.Sotul acum e in Cipru dar pentru o perioada copilul a ramas cu socrii in Romania..Eu mi-am facut documente in Italia si fac tot posibilul sa-mi aduc copilul cu mine,dar sotul nu vrea sa imi dea procura ,vrea sa il ia el in Cipru.Vreau sa stiu daca se poate anula declaratia pe care am facut.o la notar public in septembrie 2011 si daca am sanse sa imi iau copilul cu mine?Trebuie sa mentionez ca nu suntem casatoriti si ca ,copilul este trecut pe numele lui. Va rog din tot sufletu sa.mi raspunde-ti daca exista o sansa sa-mi iau copilul cu mine si ce trebuie sa fac unde sa ma duc sa rezolv problema?Multumesc mult.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Sfatul meu este sa mergeti la notarul unde ati facut declaratia intrucat se poate da o declaratie noua privind retragerea primei declaratii. Insa aceasta retragere ar trebui comunicata si celui care s-ar putea folosi de acea declaratie.

In ce priveste copilul, acesta ar putea veni cu dvs. doar daca v-a fost incredintat dvs. prin hotarare judecatoreasca (in urma unui eventual divort si doar daca instanta vi-l incredinteaza in totalitate – de obicei daca tatal nu poate asigura o crestere si educatie conforma) sau doar daca ati fi singurul parinte in acte. Ati putea lua legatura si cu cei de la Autoritatea tutelara, insa daca tatal nu afecteaza in mod negativ cresterea copilului sau educatia acestuia, atunci sansele de incredintare catre dvs. sunt reduse. Prin urmare, va trebuie si acordul tatalui copilului intrucat ambii parinti au aceleasi drepturi.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!