DWQA QuestionsSe mai poate fece ceva?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara!
Nu stiu in ce masura se mai poate face ceva…… Inainte de 1989,bunicul meu a detinut un imobil in Bucuresti,imobil ce a fost demolat ,la acea vreme ,construindu-se ulterior un bloc de locuinte(prin expropriere). Pe acea proprietate ,mai locuiau,cu chirie si un fiu de-al sau,care la randul lui ,dupa demolare,a primit un apartament cu 3 camere,cu conditia sa-l ia in ingrijire si pe bunicul meu. In 1986,bunicul a decedat insa nici pana azi, nimeni nu a revendicat acel teren. Se mai poate face ceva pentru a revendica acel teren?

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

De obicei aceste cazuri au intrat sub lege speciala, respectiv legea 10/2001 care permitea revendicarea unor imobile preluate abuziv de catre stat. Din pacate, cererile in baza acestei legi se puteau face pana in anul 2003, motiv pentru care in prezent nu mai puteti actiona in baza acestei legi decat daca se va modifica legea din nou.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

buna ziua,

Termenul in care puteati depune notificarea pentru restituirea in natura sau, dupa caz, acordarea de despagubiri pentru acest imobil, reglementat de Legea 10/2000, a fost depasit.

Din pacate, in acest moment, pe legea 10 nu mai puteti face niciun demers.

Av. Paula Nedelcu