DWQA QuestionsScutire impozit persoana handicap gradul II ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sunt persoana cu handicap gradul II si sunt salariata. Din cate am inteles, am dreptul la scutire de impozit pe salariu. Am dus certificatul la locul de munca, iar sefa mea mi-a spus ca nu-mi poate satisface cererea, deoarece eu sunt platita la ora si nu am un salariu fix. Sunt angajata cu carte de munca si semnez pe statul de plata ca mi se opresc toate celelalte taxe si impozitul pe salariu, dar suma respectiva este doar formala, eu primesc de fapt plata dupa nr. de ore lucrate. Conform, spuselor sefei mele, daca s-ar opera pe statul de plata scutirea de impozit, acest lucru ar fi un mic beneficiu pt. companie, dar eu n-as castiga nimic. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul acesta? Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,
In primul rand reglementarile speciale in aceasta problema,nu disting intre felul salariului(global sau pe ora) ceea ce inseamna ca reglementarile sunt aceleasi indiferent de modul in care sunteti platita.
Este adevarat ca si angajatorul beneficiaza de niste scutiri daca angajeaza persoane cu handicap,dar si dvs. beneficiati de scutirea platii impozitului pe salariu,indiferent de felul acestuia. In plus exista si un salariu minim brut orar pe tara.