DWQA QuestionsScoaterea masinii de la impozitul fiscal
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua

Am si eu o problema.Am o masina inmatriculata pe mine,dar care a fost utilizata de catre tatal meu.Acesta a avut niste probleme cu politia,iar masina a fost sechestrata pe o perioada de un an.In tot acest timp,eu am fost plecat din tara,impozitul fiscal a venit in continuare.Cei de la Politie nu au binevoit sa-mi dea nici un act prin care sa scot masina de la impozit.Am platit impozitul la zi.
La sfarsitul anului trecut cei de la Politie miau cerut sa le trimit o procura pe numele mamei mele,prin care sa o imputernicesc sa ridice masina de la ei.Totodata,prin aceasta procura am imputernicit-o sa inmatriculeze masina in nume propriu sau sa o radieze.A ridicat masina de la Politie,dar nici nu a radiat-o,nici nu a inmatriculat-o pe ea.
La inceputul anului mi-a venit iarasi impozitul,care nu e deloc mic(1600 Ron).In aprilie merg acasa si nu stiu ce sa fac.Am platit pana acum aproape 2000 Ron degeaba,pentru o masina care un an a stat in curtea Politiei,iar de atunci sta in curtea unei vecine.Ce trebuie sa fac sa recuperez banii sau macar sa nu mai platesc de acum inainte.

Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul dvs. cel mai indicat este sa o radiati de urgenta. Astfel, atata timp cat aceasta nu a fost radiata, inseamna ca ea apartine dvs. ca proprietar. Prin urmare, se impunea plata unui impozit pentru masina, plata care se imputa proprietarului.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!