DWQA Questionsschimbarea deciziei de functionare in invatamantul special
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Sunt cadru didactic titular in inv special,absolvent de Liceu Pedagogic,Colegiu de Institutori si ulterior,Spiru,promotia 2009 ,in litigiu pentru eliberarea diplomei.Am urmatoarea problema:
Pentru a mi se elibera o noua decizie de la inspectorat mi s-a comunicat :
Decizia pe care o am acum este de profesor psihopedagog pe catedra de invatator.Intrucat aceasta catedra nu mai exista in centralizator(sub aceasta denumire) ,mi s-a spus ca o sa intru in restrangere de activitate,desi ,fizic postul exista.Prin restrangere ar trebui sa ocup un alt post,de educator,deoarece postul de invatator pe care activez presupune studii superioare.Sunt pusa in situatia de a pierde postul pe care il am prin repartitie doar pentru faptul ca nu se mai regaseste denumirea lui in centralizator.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc!

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

Problema este ca desi postul exista in continuare si denumirea lui a fost schimbata, trebuie sa aveti in vedere ca cerintele ocuparii au fost modificate, in sensul existentei a studiilor superioare. Indicat este ca in situatia in care activitatea dvs. va fi restransa si nu exista posibilitatea dobandirii unui post care nu implica studii superioare, sa solicitati toate daunele suferite in dosarul pe rol cu privire la diploma in sine.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc pentru raspuns.Totusi as vrea sa stiu daca un post ocupat cu mult timp in urma poate fi pierdut pentru ca se schimba modalitatea de ocupare a acestuia .Eu deja ocup postul respectiv,nu vin acum sa il ocup si,chiar daca el presupune acum studii superioare,mi s-ar parea normal sa mi se dea timp pentru a face aceste studii,nu sa fiu incadrata pe un post inferior.Exista vreo lege care sa prevada drepturile unui titular?
Multumesc!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara!

In cazul dvs. cel mai indicat este sa verificati legea nr. 1/2011 privind educatia nationala.

Mult succes!

Cu stima,
Av. Cristian Barcan