DWQA QuestionsSchimbare obiect cumparat
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Am achizitionat un laptop dell anul tercut in septembrie si prin decembrie a inceput sa prezinte probleme, nu functioneaza corespunzator, se blocheaza desi pe lapotop am windows licentiat. Laptopul a fost dus la garantie si a fost tinul decembrie-februarie si luna martie-aprilie si problema nu a fost rezolvata. Am cerut inlocuirea laptopului, dar cererea a fost refuzata deoarece spuneau ca legea permite inlocuirea lui doar daca intro luna se schimba aceiasi piesa de 3 ori. Lucrul acesta este imposibil de realizat din moment ce el sta 2-3 saptamani in service pentru o singura invesigare si cum luna nu are 9 saptamani aceasta nu se va intampla niciodata. Va rog frumos daca este posibil sa ma ajutati cu orice informatie pentru ca eu inca platesc rata la laptopul acela care nu functioneaa, nu imi pot termina lucrarea de licenta pentru ca la un momndat se blocheaza si nimic din ce s-a muncit nu se salveaza, in plus eu nu pot face proiecte personal(sunt developer software, am muncit in crearea aplicatiilor pentru telefoane mobile si acum muncesc pentru Continental automotive Timisoara), practic eu nu imi pot face treaba cu acest laptop, ia pretul lui a fost 3000 de lei. Nu este o suma care vreis a o arunci.
As dori sa primesc informatii despre reglementarile legislative din Romania privind problema descrisa si ajutor ca sa iau o decizie asupra modalitatii de rezolvare al acestei probleme. Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Dvs. puteti incepe prin a formula o sesizare catre Protectia Consumatorului in ce priveste aceasta problema. Indicat ar fi sa le faceti celor care v-a vandut laptopul si o notificare pentru a le aduce la cunostinta ca bunul nu poate fi folosit si va creeaza prejudicii si trebuie inlocuit.

Relativ la legislatie, aceasta o puteti regasi in articolul urmator: http://www.cjo.ro/Articole-Juridice/Ghidul-comerciantului-online

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!