DWQA QuestionsSchimbare nume
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Sunt casatorita de 5 ani si in momentul casatoriei am decis sa imi pastrez numele .In momentul actual sotul si eu avem nume diferite. Acum am devenit mama,copilul poarte numele tatalui si am decis sa imi schimb si eu numele dupa sot.
As dori informatii cum ar trebui sa procedez pentru a-mi schimba numele, toate actele si demersurile. Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Puteti rezolva aceasta problema pe cale administrativa conform art. 6 din OG 41/2002: „Persoana care solicita schimbarea numelui pe cale administrativa depune o cerere la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor, denumit in continuare serviciu public, aflat in subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala isi are domiciliul. Cererea se depune personal sau prin imputernicit cu procura speciala sau imputernicire avocatiala.”

Prin urmare, va trebui sa luati legatura cu cei de la serviciul public din raza caruia aveti domiciliul. Cei de acolo va pot indruma atat in ce priveste cererea ce trebuie depusa cat si eventuale acte ce sunt necesare demersului Dvs.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]