DWQA QuestionsSchimbare nume copil dupa divort
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Cum se schimba numele copilului in urma divortului?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand puteti incerca sa rezolvati aceasta problema pe cale administrativa conform art. 6 din OG 41/2002: „Persoana care solicita schimbarea numelui pe cale administrativa depune o cerere la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor, denumit in continuare serviciu public, aflat in subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala isi are domiciliul. Cererea se depune personal sau prin imputernicit cu procura speciala sau imputernicire avocatiala.”

Totusi, trebuie sa aveti in vedere ca ” Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, după caz, de părinţi sau, cu încuviinţarea autorităţii tutelare, de tutore. Dacă părinţii nu se înţeleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotărî autoritatea tutelară.” conform art. 7 din aceeasi Ordonanta.

Prin urmare, daca nu va intelegeti cu privire la schimbarea numelui, atunci va trebui sa supuneti aceasta problema autoritatii tutelare.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]