DWQA Questionsschimbare de nume
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In anul 1998 am fost la prima si ultima infatisare de divort,nu am primit nici pana acum vreo hotarare judecatoreasca,noi am continuat sa stam impreuna,de fapt ne-am impacat,dar am aflat acum un an ca s-a dat o hotarare,si s-a comunicat la starea civila (asa am aflat).Intrebare,in tot acest timp am purtat numele de familie al sotului,si doresc in continuare acest lucru,ce trebuie sa fac?Va multumesc

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care prin hotararea de divort nu s-a stabilit ca reveniti la numele purtat anterior, atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme intrucat ati pastrat numele. Prin urmare, va trebui sa verificati ce anume s-a dispus prin hotararea judecatoreasca. Alternativ, ati putea incheia din nou o casatorie, doar la starea civila, urmand sa preluati numele sotului daca prin hotararea de divort ati revenit la numele anterior.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Totul depinde de ceea ce ati cerut prin cererea de divort si anume pastrarea numelui dobandit in timpul casatoriei sau revenirea la numele de familie dinaintea casatoriei.

Prin urmare, daca ati solicitat revenirea la numele purtat anterior, evident ca prin hotararea de divort s-a hotarat revenirea dvs. la numele avut anterior casatoriei. In acest caz, in eventualitatea ca doriti sa aveti in continuare numele de familie din casatorie va puteti recasatori.

Av. Paula Nedelcu