DWQA QuestionsSchimbare carte identitate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am achizitionat pe legea 112 un apartament cu Antecontract de vanzare cumparare cu drept de habitatie si un Contract de comodat in paralel pentru si mai multa siguranta.M-am dus sa-mi schimb buletinul la aceasta adresa si mi s-a refuzat acest drept pe motiv ca nu am un Contract de vanzare cumparare in adevaratul sens al cuvantului.
Pot sa imi schimb buletinul la aceasta adresa pe baza acestor acte?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

La schimbarea cartii de identitate trebuie sa prezentati documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu. Conform OUG O nr. 97 din 14 iulie 2005 privind evidenţa, domicilale cetăţenilor români:

(1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:

a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazulegislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotit de documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneazade catre reprezentantii lor legali.

Prin urmare, Dvs. nu va incadrati la lit. a), motiv pentru care ati putea aplica pentru litera b) sau c). Cu alte cuvinte, fie actualul proprietar-promitent-vanzator va da o declaratie in scris de primire in spatiu, fie incercati sa luati legatura cu cei de la Politie pentru intocmirea unei note de verificare. Puteti propune Politiei varianta c), intrucat acestia pot accepta schimbarea buletinului in urma respectivei note de verificare. In caz contrar, va trebui sa obtineti declaratia scrisa a proprietarului.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]