DWQA QuestionsScap cu permisul de conducere nesuspendat ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Stimate Domnule Avocat.

Am zgariat din totala neatentie (manevre gresite) masina unei persoane, parcata regulamentar. Vina imi apartine. Nu m-am prezentat in 24 h la un post de politie sa declar dauna minora pe care am provocat-o, individul a identificat nr. masinii mele fiinca in zona erau camere video ale unei firme, lucru de care am fost constient de la bun inceput. Dupa legislatie, permisul de conducere se suspenda 30 zile, plus amenda (4-5 puncte penalizare). Au trecut cam 10 zile, am primit citatie la sectia Politie rutiera, Accidente usoare, nici urma de victime ! Cum e bine sa procedez (sunt in culpa), daca individul si-a reparat deja mica stricaciune, au trecut cca. 10 zile ? Inca nu l-am intalnit, am citatia pentru maine. Poate nu mi se suspenda permisul dar probabil asta depinde de persoana pagubita, cred. Mai este posibil sa ma inteleg amiabil, platindu-i cash paguba ?
Nu era nimeni in autoturism, la momentul in care am comis infractiunea (cam dur termenul – dar asa se pare ca se utilizeaza).
Si eventual sa platesc doar amenda ? O data ajunsi la politie, mai exista posibilitatea intelegerii amiabile ? Daca da, banuiesc ca depinde de reclamant in cea mai mare masura, pe care inca nu l-am intalnit. Ma indoiesc ca va fi dornic de intelegere, asta este, ma voi prezenta la Biroul accidente usoare si ma voi supune legislatiei in vigoare, e si corect sunt si in culpa. Desi, la randul meu am gasit masina lovita in parcare, dar fara martori sau inregistrari video, mi-am reparat-o pe CASCO dar tot pe banii mei. Deci: cine poate scapa, asa e de cand lumea.
Va multumesc frumos.
Cu respect,
Catalin Ionescu

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate nu cred ca aveti cum sa scapti de suspendare intrucat accidentul trebuia declarat in 24 de ore. Ca atare, daca nu l-ati declarat, atunci permisul va fi suspendat. Paguba respectivului se va recupera practic de la asigurarea dvs. daca pagubitul va incepe procedurile, insa daca politia a fost sesizata nu puteti scapa de suspendare.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!