DWQA QuestionsSanse la partaj imobil pers fizica dar cumparat,construit cu banii firmei unde paratul = asociat unic ???
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

1) Deci cu banii firmei = profitul net al firmei,,((,in urma a numeroase discutii in fosta familie ref la „”cine cumpara ??”” pers fizica = familia,,,sau pers juridica =firma)) s-a cumparat pe pers fizica un imobil = familie,, actualii Reclamanta si parat un imobil,apoi „”numai cu banii firmei „”dar pe pers fizica/familie/proprietate privata sau familiara – = 1) s-a demolat vechiul imobil, si 2) s-a construit subsol,,parter si etaj,, apoi a urmat divortul iar din oct 2009 = partajul imobilului = constructiei neterminate din cauza divortului etc.Probe dovezi sint suficiente= plati de la firma cu carnete CEC, facturi achizitie pe firma,, sau = proba = pretul achizitiei,demolarii,constructiei = cu min de „” cinci ori mai mult decit TOTAL SALARII ALE FAMILIEI pe perioada 1991 – 2000 an cind s-a cumparat,,, deci repet = de cinci ori mai mult decit total salarii ale familiei.
Intrebarea = Ce sanse am eu = parat/fost asociat unic, si fost sot , la cistigarea imobilului 100 la 100 la acest partaj= am trecut de sapte sedinte,,urmeaza a 8 a – cu probe,dovezi ( martori,,- mai putin))
2) a doua intrebare= La partajul anterior,,al altui imobil – partajat prin „” SULTA „” m-am pacalit si am cedat complect apartam dat de tov Ceausescu si cumparat in 1993 – fostei sotii cind „” corect era 50 cu 50… Intrebarea = La partajul prin „” SULTA „” se mai revine ??? se tine cont//se are in vedere -acum in 2010 la partajul actual,, ca „” am cedat complect//am fost pacalit in partajul anterior /al apartam

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care veti putea face dovada ca respectivul imobil a fost achizitionat de catre Dvs. prin firma dvs., sau mai exact ca dvs. ati avut tot aportul in vederea construirii noului imobil, atunci aveti sanse de castigare a acestuia. Cel mai recomandat ar fi sa consultati un avocat si sa-i prezentati toate actele pe care le detineti in vederea acordarii unei consultante cat mai exacte.

Aceasta consultanta va putem oferi si noi pe calea serviciului de Consultanta Juridica URGENTA insa va trebui sa ne comunicati actele in format electronic.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Eu fiind asociat unic ,,FAMILIA 4 pers cu doi copii la licee, apoi la universitati,,,NU A AVUT DECIT UN SALARIAT OFICIAL dupa Cartea/Cartile de munca,,deci total venituri in 7 ani = ian 93 – dec 99 = 84 luni = 84 x 100 usd net/luna = 84oo -= TOTAL VENITURI( NU ECONOMII ) IN 7 ANI IAR INVESTITIA (( inclusiv cumpararea din 2000)) din 2000 si 2003 = cu 50 000 USD – pe pers fizica/familie= cumpararea,demolarea si constructia..Nu se intreaba de unde banii = din furat,,din salariul fostei sotii pe 7 ani = 8400 USD,, atunci daca n-a furat,,din firma nu??? Apoi pt investitia 2003 = 15 000 usd – am dovada zic eu = vinzarea sediului firmei.. Din oct 2009 si pina acum,,, 7 sedinte/infatisari trecute – FARA AVOCAT,,M-AM APARAT SINGUR, ((LIPSA BANI PT AVOCAT )), AM DEPUS SINGUR, INTIMPINARI,,PRECIZARI,ANEXE ETC RECONVENTIONALA NU PT CA CEREA BANI = TIMBRARE,,, Oricum va multumesc mult,,,Am inteles ce trebuia inteles = adica ce mia spus toata lumea = fara avocat,,nu ai sanse,ia-ti avocat- lipsa bani asta este.. Instanta cum hotareste = DE UNDE BANI/ECONOMII PE FAMILIA ASTA – DACA TOTAL VENITURI FAMILIALE IN 7 ANI = 8400 USD ,,DE UNDE 50 USD SA CHELTUIE IN 2000 – PINA IN NOV 2003,,, DIN FURAT ???

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar situatia dvs. este cea mai delicata, insa din cate inteleg din cele precizate de catre dvs., trebuie sa aveti in vedere ca la partaj totul depinde de aportul efectiv al fiecaruia la dobandirea imobilului. Asa cum v-am precizat si anterior, daca faceti dovada ca dvs. ati achitat practic mai mult la momentul cumpararii, atunci aveti sanse mai mari de castig. In cazul in care nu aveti posibilitati de plata, puteti apela un ajutor public judiciar ce poate consta si in asistenta. Pentru mai multe detalii, puteti verifica sectiunea de Modele Actiuni si Cereri ce se afla la adresa: http://www.cjo.ro/aj/modele/index.html

Ordonanta ce reglementeaza astfel de situatii este OUG 51/2008.