DWQA QuestionsSalut,daca nu am fost in tara mai pot sa fac ceva ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Salut,
Eu eram plecata din tara din 2005 , nu a avut cine sa ma reprezinte la proces , multe acte din cele depuse la dosar au fost „adaugate” , stiind ca sint plecata.
Mai am vreo sansa sa cer revizuirea dosarului ?Avind dovezi ca mi-au fost puse in circa creditele neperformante ale banci ,pt care nu am operat.
Am lucrat operatoare cont la banca B.I.R.
Extras din hotarirea penala nr…../noiembrie 2006
condamna pe inculpat….la 2ani inchisoare in baza art 289 al.1 c.p.,41 al.2-42 c.p.,33 lit a c.p.In baza art 291cp 41 al2c.p.,42 c.p.,33 lit a c.p. condamna pe ac. inculpat la 3ani inchisoare.In baza art 215 al 1 c.p.,41 al2 c.p.42 c.p., 33 lit a c.p. condamna pe ac inculpat la 4ani inchisoare.In baza art 34 lit b c.p.,executa pedeapsa cea mai grea de 4 ani inchisoare cu art 71-64 c.p. obliga pe inculpat la plata sumei de …….lei despagubiri civile.
Acum sint „fugara”,actele mele or sa expire.Singura optiune pe care o am este sa astept 5+4 9 ani,adica noiembrie 2015?
Multumesc .

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu aveti prea multe optiuni avand in vedere ca judecata a fost facuta in lipsa dvs. Termenul de prescriptie a executarii pedepsei in cazul acesta este de 9 ani calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca aveti probe noi va puteti incadra pe primul caz de revizuire si anume cand apar fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la judecarea cauzei. Fiind o revizuire in favoarea dvs., se poate face oricand.