DWQA Questionssalariatii unei primarii care au fost recenzori primesc salariul intreg in perioada recensamantului?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Avem o nelamurire in ceea ce priveste recensamantul populatiei din perioada 20.10-31.10.2011. Va rugam sa ne comunicati daca salariatii unei primarii care au fost recenzori primesc pe aceasta perioada salariul intreg chiar daca nu s-au prezentat la locul de munca, precum si indemnizatia de recenzori. De asemenea va rugam sa ne comunicati daca de pe data de 31.10.2011 legea le permite sa nu se prezinte la servici pana pe data de 7.11.2011; daca este corect ca recenzorii sa semneze cererea de prezenta pentru perioada 20 oct-7 noi 2011 ca si cand ar fi fost prezenti la locul de munca;daca s-a procedat corect atunci cand n-au fost alesi desi au depus cereri absolventi de facultate fara un loc de munca, pensionari, someri, iar primarul si-a ales recenzori apropiatii lui.
As dori un raspuns corect. La tv am auzit ca multi pensionari au refuzat sa fie recenzori deoarece au fost pusi sa aleaga intre pensie si indemnizatia de recenzor. Daca un pensionar care sta acasa a fost pus in asemenea situatie, atunci un salariat care nu s-a prezentat la servici dar a semnat condica de prezenta poate primi si salariu si indemnizatia de recenzor. Daca acest lucru nu este legal , va rugam sa informati prefecturile pentru a lua masuri pentru retinerea sumelor necuvenite.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Activitatea de recenzor a fost o activitate speciala care a presupus deplasarea de la locul de munca, insa intr-adevar activitatea de baza pentru care au fost angajati nu a putut fi indeplinita, motiv pentru care ar putea fi o problema cu primirea salariului si evident cu timpul de munca. Totusi, trebuiesc verificate actele in concret pentru a da un raspuns exact, intrucat exista posibilitatea intervenirii unor acte intre salariati si primarie care sa le permita un cumul intr-un fel sau altul.

In ce priveste alegerea recenzilor, va trebui sa verificati hotararea de guvern care a reglementat acest recensamant si alte acte normative cu privire la alegerea recenzorilor. In cazul in care aveti cunostinte despre existenta unor abuzuri, atunci puteti sa sesizati institutiile statului in cazul in care alegeriea recenzilor s-a facut pe motive subiective si nu obiective.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!