DWQA Questionsrezolvare situatie cadastrala
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Avem rugamintea sa ne ajutati pentru urmatoarea situatie:

detinem 2 terenuri, 2600 mp si 1000 mp, ambele intravilan, asa cum a rezultat din schitele cadastrale cat si din extrasele de carte funciara ale fostilor proprietari emise atat in Sept 2007 (pe numele fostilor proprietari) cat si in Mai 2012 cand am intrat noi in posesia ambelor terenuri, prin act notarial.
In Mai 2012 au fost emise din nou extrase din cartea funciara a primariei comunale, prin care se re-confirma statutul juridic al ambelor terenuri (intravilan).
Cele 2 terenuri apartin de primarie comunala (nu de oras).
Terenurile au granita comuna pe o lungime de 20 m, formand un �T�.

Dorind sa solicitam autorizatie de construire pentru un gard zidit, in urma demersurilor facute in acest sens de catre topometrist, a iesit la iveala ca pe terenul de 2600 mp trece linia de demarcatie a PUG-ului, efectuat in Iulie 2012 (PUG efectuat dupa luna Mai, in care noua ni se reconfirmase statutul juridic de terenuri intravilane).
Deasemenea, noi dorim sa alipim cele 2 terenuri, astfel incat sa rezulte un singur numar cadastral (la ora actuala fiecare teren are numere cadastrale diferite).
1) Este legala aceasta situatie de schimbare abuziva a statutului juridic al unei proprietati private, si anume tranformarea unui teren intravilan de 2600 mp in 2330 mp de extravilan + 270 mp intravilan???
2) Cine a initiat aceasta schimbare?: Primaria locala sau Oficiul de Cadastru?
3) Am inteles ca am putea solicita Primariei comunale reintroducerea in intravilan a suprafetei de 2330 mp la prima reuniune a Consiliului local din luna in curs, insa pe de alta parte ni s-a �transmis� ca nu este sigur ca OCPI va accepta.
4) Se poate alipi un teren extravilan de unul intravilan?

Cum este posibil sa se rezolve situatia si cine se face responsabil de aceste abuzuri?

Avem rugamintea unor raspunsuri punctuale si cu articole de lege.

Cu deosebita consideratie,
Ec.Marius Barbu

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

In principiu, nu este normala aceasta trecere, iar indicat este sa aflati cat mai multe detalii de la Cartea Funciara. In astfel de cazuri, cel mai indicat este sa urmati calea instantei judecatoresti, intrucat trebuie stabilit concret statutul terenurilor avand in vedere ca doriti si alipirea acestora (mai dificila daca au statute diferite).

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!