DWQA Questionsrezolvare dosar (declaratie) politie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

datorita faptului ca am fost agrsat (agresiune care s-a soldat cu 18 zile de spitalizare ) am depus plangere atat la politie cat si la parchet.Am fost audiat la sectia de politie la care am depus plangerea , am dat o declaratie iar la solicitarea mea de a mi se da o copie a declaratiei mi s-a spus ca nu se poate.Vreau sa stiu daca asa este ,iar daca am fost dezimformat as vrea sa stiu cum pot face sa obtin aceasta copie .Dorinta mea de a solicita acesta copie s-a datorat si faptului ca ofiterul care m-a audiat a avut o atitudine subiectiva(el incercand sa ma convinga sa nu scriu anumite lucruri) care ma determina pe mine sa va intreb ce pot face eu pentru a fi sigur de bunul mers al anchetei.

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In ce priveste copia dupa cerere, intr-adevar nu se acorda copii dupa declaratii pe parcursul cercetarilor prealabile. Reprezinta mai mult o modalitate de protectie a datelor ce se aduna si in acelasi timp o verificare a veridicitatii celor mentionate in declaratie pe parcursul cercetarii.
Relativ la atitudinea ofiterului, va aduc la cunostinta ca nu reprezinta o anormalitate, in cele mai multe cazuri existand astfel de reactii fata de dosare.
Pentru siguranta dvs. cel mai bine este sa verificati o data pe luna starea dosarului (cu alte cuvinte ce s-a mai intamplat in dosar), insa trebuie sa aveti in vedere ca rezolvarea unui dosar poate dura din cauza numarului ridicat al cauzelor.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Pentru a verifica starea dosarului asa cum m-ati sfatuit cui trebuie sa ma adresez ,sectiei de politie , comandantului sectiei de politie ,ofiterului care se ocupa de caz ,in scris , verbal ,personal sau prin intermediul unui avocat????……. raspunsul care il primesc trebuie sa fie in scris , verbal…. in eventualitatea ninceperii urmariri penale(ceea ce nu vreau sa cred pentru ca lucrurile , situatia este evidenta) cui trebuie sa ma adresez …?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Pentru verificarea situatiei dosarului va trebui sa luati legatura cu ofiterul de politie care instrumenteaza cazul (cel care v-a luat declaratia). Aceste raspunsuri se solicita de cele mai multe ori pe cale telefonica, deci verbala si in mod personal (nu este obligatoriu avocatul in cazul dvs.).
In cazul solutiei de neincepere, va trebui sa atacati rezolutia procurorului la prim-procuror de la parchetul competent, iar solutia acestuia in instanta (daca va fi cazul).