DWQA QuestionsReziliere contract telefonie mobila ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,

Am inteles ca a intrat in vigoare modificarea privind clauzele abuzive din contractele incheiate cu consumatorii, in Legea 161/2010.Asta inseamna ca daca doresc, maine, pot merge sa reziliez contractul de telefonie mobila, pe care, in mod normal, nu l-as fi putut rezilia decat peste un an (fara sa achit taxa de reziliere), avand in vedere ca l-am prelungit anul trecut pe o perioada de 2 ani? Am sa mai fiu obligata sa platesc taxa aceea de reziliere, tinand cont ca anul trecut cand am prelungit abonamentul am luat si un telefon folosind punctele de loialitate pe care le aveam si am mai achitat si o diferenta?

Multumesc!

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Avand in vedere ca legea se aplica imediat, atunci ati putea rezilia contractul incepand cu data de 22.07.2010 fara a plati o taxa de reziliere. In mod normal faptul ca ati luat un telefon pe puncte de loialitate nu ar trebui sa afecteze aceasta posibilitate de reziliere intrucat aceste puncte se formeaza ca urmare a convorbirilor Dvs. si a sumelor platite. Insa, va recomand sa cititi inainte daca ati semnat un contract la data cumpararii telefonului.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc frumos!

Eu am sunat la Vodafone si mi-au zis ca legea nu e cu aplicare imediata si ca probabil luna viitoare as putea sa reziliez…ce pot sa fac?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Aceasta lege este cu aplicabilitate imediata. Insa, in mod normal rezilierea se produce cu urmatorea luna si nu cea in curs deoarece se urmareste clarificarea situatiei financiare, in acest mod fiind si dvs. protejata fata de orice alta suma de plata datorata. Cu alte cuvinte, odata cu ultima plata a lunii in curs, puteti rezilia contractul. Indicat ar fi sa le faceti o adresa in scris pe care eventual sa o prezentati la un sediu, prin care sa le aduceti la cunostinta dorinta dvs. de reziliere incepand cu luna urmatoare.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara. Si eu am luat un telefon la oferta si in noiembrie imi expira contractul, insa acum cateva luni am trecut la un abonament superior si automat mi s a prelungit contractul cu un an. In ultima perioada, datorita situatiei financiare m am hotarat sa renunt la abonament, dar mi s a spus categoric ca nu pot face acest lucru decat platind diferenta pana la sfarsitul noului tip de abonament, asa cum prevedea contractul initial, pentru a imi achita telefonul. Dupa aparitia legii am sunat iar la Orange, dar mi s a spus ca desi nu exista taxa de reziliere, trebuie sa continui abonamentul prelungit pentru ca le datorez banii telefonului luat la oferta (in valoare de aproximativ 50euro la liber). Chiar nu pot renunta, contractul este batut in cuie, asa cum mi s a spus CATEGORIC la Orange?