DWQA Questionsreziliere contract inchiriere
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, as avea nevoie de cateva informatii deoarece nu am reusit sa gasesc pe net o lamurire clara, iar sa angajez un avocat nu-mi permit. Iata despre ce este vorba: Sunt proprietara unui apartament inchiriat din luna august 2010, cu contract de inchiriere inregistrat la Fisc. Ulterior eu m-am decis sa vand acest apartament si am nevoie ca apartamentul sa fie eliberat de catre chirias. Pentru aceasta, i-am dat un preaviz scris ca in termen de o luna sa elibereze apartamentul. In contractul cu chiriasul este prevazut „contractul poate fi reziliat la cererea proprietarului atunci cand proprietarul are interese deosebite in acest sens, dar cu un preaviz de 30 zile”. – Intrebarea 1 : In acest caz chiriasul este obligat sa elibereze apartamentul la termenul prevazut in preavizul pe care i l-am dat, sau poate sta in continuare pana la expirarea perioadei de un an pentru care a fost facut contractul, sau poate apela la alte prevederi ale legilor ? – Intrebarea 2 : In cazul cand chiriasul este obligat sa respecte termenul dat in preaviz, dar nu vrea sa elibereze apartamentul, ce trebuie sa intreprind eu ? Va multumesc mult pentru timpul si ajutorul acordat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

1, 2. In primul rand trebuie verificat in contract daca se prevad cauzele care determina rezilierea unilitarela, deoarece chiar daca se prevede acest tip de reziliere, chiriasul trebuie sa fi incalcat obligatiile contractuale, sa nu fi platit darile la Asociatie, a pricinuit stricaciuni – cu alte cuvinte culpa sa.
Daca Dvs. reziliati contractul in mod intempestiv, atunci puteti fi obligata la plata unor daune interese daca nu exista o culpa a chiriasului.

Cel mai recomandat in cazul Dvs. este sa ajungeti la o intelegere cu Chiriasul dvs.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica Individuala[/link]