DWQA Questionsreziliere contract de intretinere
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Am o problema dureroasa nici nu stiu cum sa incep. Mama mea a fost contactata de o matusa pentru a face un contract de intretinere cu drept de uzufruct. Ia explicat cum sta treaba in cele din urma parintii mei au fost de acord. Matusa are 60 de ani si are o conditie de sanatate buna dupa ce s-a semnat contractul ea impreuna cu sotul ei si-a achizitionat o casa in Bulgaria si plecau fara sa anunte, locuiau uneori si cate 6 luni acolo fara sa dea vreun semn parintilor mei, acestia doar ii vedeau in usa cand doreau ei sa se intoarca. In contract de asemenea a fost stipulat ca intretinatorul se obliga sa ofere hrana si intretinere sau contravaloarea acestora in 100 euro lunar. Dupa cateva luni matusa i-a cerut mamei sa nu ii mai ofere bani ci mancare si sa plateasca cheltuielile de intretinere. Precizez ca facturile de intretinere sunt pe numele intretinutei, adica a matusii, parintii mei nestiind ca ar fi bine sa treaca aceste facturi pe numele lor, insa semnatura de pe aceste chitante certifica ca ei au platit toate facturile de intretinere cat si impozitele aferente locuintei. Acum matusa vrea sa inceheie acest contract, nu stiu din ce motiv, insa stiu sigur ca parintii mei nu au facut nimic din ce ea nu si-a dorit, ba din contra au actionat la indrumarile ei, nestiind care vo fi consecintele, deoarece sunt niste oamnei simplii care au fost dusi la un cabinet notarial de dansa. Ea cere ca parintii mei sa plateasca cei 100 de euro ce erau in contract desi ea nu a mai dorit sa ii primeasca ci sa primeasca hrana in locul acestor bani si de asemenea specifica ca ea este cea care a dat parintiilor mei bani sa plateasca intretinerea si isi doreste banii inapoi. Parintii mei au consultat un avocat iar acesta le-a spus ca nu au nici o sansa sa castige. Cum este posobil asa ceva? Ei isi doresc sa rezilieze contractul, ar dori sa vorbeasca cu dansa dar ea a plecat din tara, inchizandu-le telefonul si internetul, neavand nici macar posibilitatea sa comunice cu mine deoarece sunt plecata din tara. Nu stiu ce sa fac si cum as putea sa ii ajut. Va rog sa ma ajutati cu un sfat :((((

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Indicat este sa ca parintii dvs. sa mearga sa discute cu inca un avocat. In cazul in care parintii dvs. nu isi pot indeplini obligatia ca urmare a comportamentului celei intretinute, atunci acestia nu pot fi tinuti la plata celor 100 de euro. Probabil ca se va ajunge la judecata pentru rezilierea contractului, insa in situatia parintilor, aceasta cale este cea mai indicata.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Va multumeasc pentru raspuns, dansa i-a actionat deja in judecata si mi-a spus ca o sa le ceara bani pe roate cheltuielile deoarece este numele ei pe facturi desi parintii mei le-au platit. Avem vreo sansa sa dovedim ca ei au platit de fpt facturile pentru ca asa este. e semnatura parintilor mei pe toate chitantele. Avocatul i-a sfatuit sa astepte sa vada ce anume cere in instanta pentru a se rezilia contractul . Ei sunt de acord sa incheie contractul insa nu sunt de acord sa olateasca ceea e deja au platit doar ei. Se tine cont de martori dac ea are facturile pe numele ei?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul este afirmativ, in sensul in care ar putea dovedi ca au platit facturile chiar daca sunt pe numele dansei. Dovada s-ar putea face prin martori sau prin inscrisuri (chitante, extrase de cont).