DWQA QuestionsReziliere contract agentie imobiliara ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Cum as putea rezilia un contract cu o agentie imobiliara avind in vedere ca:
1. Nu au verificat o procura a vinzatorului si din aceasta cauza dosarul de credit a fost intors de la Bucuresti iar acum trebuie sa platesc din nou precontractul si toate celelate acte (Prima casa)
2. In loc de 3% la comision este trecuta suma total pe care trebuie sa o platesc 1450 %!!! (numerele sunt exemplu)
3. In fisa de vizionare anexata la contract numele proprietarului (Vinzatorului, eu fiind cumparatorul) este trecut gresit
Daca se poate rezilia cum as putea face acest lucru
Multumesc mult

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Din cele mentionate de catre dvs., rezilierea(rezolutiune) contractului din partea dvs. s-ar baza pe neindeplinirea obligatiilor asumate de catre agentie fie in totalitate, fie partial. Astfel, daca agentia s-a obligat a verifica toate actele, inclusiv pentru obtinerea creditului, iar ca urmare a acestor demersuri contractul s-a intors, atunci inseamna ca agentia nu si-a indeplinit obligatia asumata in sensul in care nu a indeplinit corespunzator datoria de a verifica actele.
De asemenea, in ce priveste alte clauze de reziliere(rezolutiune), contractul incheiat cu agentia reprezinta legea partilor. Prin urmare, trebuie sa verificati daca existe si alte clauze contractuale care pot cauza rezilierea(rezolutiunea) contractului.
Pentru rezilierea in sine, trebuie sa aveti in vedere in primul rand clauzele contractuale. In cazul in care nu se mentioneaza nicio modalitate de informare privind rezilierea, atunci puteti notifica agentia cu privire la intervenirea rezilierii contractului pentru motivele care au dus la aceasta reziliere. Aceasta notificare o puteti face prin executor judecatoresc sau prin avocat pentru a capata un plus de „putere” juridica.
Mai mult, in functie de prevederile contractuale, rezilierea contractuala trebuie sa fie constatata de catre instanta judecatoreasca.