DWQA QuestionsReziliere casco fara sa fiu anuntat ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am incheiat o polita casco pe care urma sa o platesc in 4 rate, am platit prima rata la incheierea acesteia, dupa o perioada de 2 saptamani de la intrarea in vigoare a acelei asigurari am avut un incident in care firma de asigurari m-a despagubit. Cand a urmat sa platesc a2a rata la acea polita nu am facut-o iar contractul a fost reziliat fara sa fiu anuntat. Eu pot fi tras la raspundere cu ceva de firma de asigurari pt ca nu am mai platit ratele?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

una ziua,

Foarte important este sa verificati contractul de asigurare cu firma respectiva. Contractul reprezinta legea partilor, asa ca primul aspect include cel al citirii in detaliu al contractului cu privire la reziliere.
Legea cadru ce reglementeaza domeniul asigurarilor este Legea 136/1995. In aceasta lege se prevede:
„Art. 17. – Daca nu s-a convenit altfel, contractul de asigurare se reziliaza in cazul in care sumele datorate de asigurat, cu titlu de prima, nu sunt platite in termenul prevazut in contractul de asigurare.
Asiguratorul este obligat sa il informeze pe asigurat despre consecintele neplatii primei la termenul de plata pentru cazul prevazut la alin. 1 si sa prevada aceste consecinte in contractul de asigurare. „