DWQA Questionsrevocare dar
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, in legatura cu intrebarea anterioara ce inseamna „conditii de revocare”? nu ne-am agresat fizic, toata situatia e o incordare mai mult verbala. in cazul unui proces pe aceasta tema la ce ma pot astepta?
multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform Codului Civil:

Art. 829. Donatiunea între vii se revocã, pentru neîndeplinirea conditiilor cu care s-a fãcut, pentru ingratitudine si pentru nastere de copii în urma donatiunii.

Art. 831. Donatiunea între vii se revocã pentru ingratitudine în cazurile urmãtoare:
1. Dacã donatarul a atentat la viata donatorului.
2. Dacã este culpabil în privintã-i de delicte, cruzimi sau injurii grave.
3. Dacã fãrã cuvânt îi refuzã alimente.

Art. 837. Revocarea se face si când copilul donatorului sau al donatricei ar fi fost conceput în timpul donatiunii.

In ce priveste un eventual proces, relativ la dreptul de proprietate, apreciez ca ati avea de castig daca situatia se prezinta astfel cum este mentionata de catre Dvs.

Pentru alte detalii in legatura cu aceasta intrebare, va rugam sa folositi butonul „Adauga alte informatii”.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]