DWQA QuestionsRevenire- munca, salariu si concediul de odihna
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Revin la intrebarea mea anterioara. Multumesc pentru promptitudinea raspunsului, insa raspunsul primit la prima intrebare nu se refera absolul deloc la situatia prezentata de mine.
Eu am explicat ca la revenirea din concediu de maternitatea am fost incadrata pe un post de grad mai mare (II), cu un salariu mai mic (cel aferent gradului III). Si doream sa stiu daca e legal si nu era normal sa mi se dea si salariul mai mare (cel pentru gradul II). Iar raspunsul dvs. a fost: „Nu este nicio problema daca sunteti incadrata pe un post si aveti un salariu mai mare”… Va multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Se pare ca am inteles gresit problema Dvs. In situatia in care acum sunteti incadrata pe un salariul mai mic, trebuie sa aveti in vedere ca angajatorul poate desfiinta postul in perioada concediului ca urmare a reorganizarii activitatii. La intoarcerea la munca a Dvs., ar fi trebuit sa vi se propuna noul post (reincadrarea) iar daca nu l-ati fi acceptat, atunci ati fi fost concediata in baza art. 65 din Codul muncii. Desfiintarea postului si reorganizarea nu inseamna concediere, astfel ca angajatorul poate dispune reorganizarea pe parcursul perioadei in care dvs. va aflati in concediu de maternitate.