DWQA QuestionsRevendicare teren ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Eu posed un titlu de Proprietate din 1945 primit de la reforma agrara de bunica mea din partea mamei decedata in 1970. In acest titlu de proprietate sint trecute o casa si doua terenuri. In 1987 a decedat mama iar in 1989 a decedat tata.Tot in anul 1989 pe baza titlului de proprietate al bunicii fiind singura mostenitoare mi-am intabulat doar casa si terenul de linga casa, stiind ca celalalt teren este vindut de parintii mei in anul 1980.
Cind an venit anul asta in concediu din Germania unde locuiesc din 1990 am gasit la mine acasa in Romania intr-o caseta veche contractul de vinzare al acelui teren care este o conventie intocmita in 1980 doar in prezenta unui singur martor, fara notar. Conventia este semnata de cumparator, martor si doar de tatal meu in calitate de vinzator si nu are nici o stampila. Din 1981 cumparatorul foloseste terenul si plateste impositul pentru teren.
Mentionez in mod deosebit ca terenul vindut de tatal meu provine din mostenirea de la bunica din partea mamei si ca conventia nu este semnata de mama mea cu toate ca a fost intocmita in timp ce mama mea era inca in viata adica in 1980 iar mama a decedat in 1987.
Consider ca tatal meu nu ar fi avut dreptul de a vinde acel teren.
M-ar interesa sa stiu daca am eu dreptul de a-mi revendica acel teren?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Conform celor prezentate, este adevarat ca tatal dvs. nu avea calitatea de proprietar si astfel, nu avea calitatea de vanzator. Prin urmare, ul drept al dvs. ar exista. Totusi, avand in vedere trecerea unei perioade atat de lungi precum si faptul ca dvs. ati permis pe toate aceasta perioada folosirea terenului de catre cumparator si ca acel cumparator a platit impozitele, sunt sanse mici in a va putea revendica terenul mai ales ca acest cumparator va poate opune si uzucapiunea terenului in situatia in care nu ar detine niciun alt inscris in afara de cel mentionat de catre dvs.