DWQA Questionsretrogradare lipsa diploma spiru 2009
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

am terminat liceul pedagogic, iar in 2009 am promovat ex. de licenta la USH fac psihologie forma ID. Pe baza adeverintei am fost incadrata prof. in inv primar, si sunt si acum dupa 3 ani platita ca profesor.
Acum o saptamana am primit a informare scrisa din partea directorului, ca am o luna la dispozitie sa aduc diploma de licenta deoarece adeverinta s-a expirat pe baza OM 2284/2007 art 38, in caz contrar voi fi reincadrata in functia de invatator.
Trebuie sa mentionez ca USH inca n-a eliberat diplomele, iar in 2011 am cerut o noua adeverinta de la USH, care are la final ca adeverinta este valabila pana la eliberarea diplomei de licenta.

Intrebarea mea este ce pot face eu acum?
Adeverinta in care este mentionat ca e valabila pana la eliberarea diplomei expira si aceasta dupa 12 lini? OM 2284/2007 art 38
Daca cer o noua adeverinta? Aceasta lege nu interzice prezentarea unor noi adeverinte, daca inteleg bine…
Daca intru in proces cu USH angajatorul poate sa ma reincadreze?
Daca ma reincadreaza ce sanse am la un proces cu angajatorul?

Multumesc anticipat pt. raspuns

cu stima eild

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar adeverintele respective sunt valabile 12 luni. Teoretic se poate elibera o noua adeverinta, insa va trebui sa discutati si cu angajatorul dvs. pentru a observa daca va poate incadra in baza unei noi adeverinte.

Daca va judecati cu USH, angajatorul nu este obligat sa va reincadreze pana terminati procesul. Eventual daca v-ati judeca cu angajatorul in ce priveste o eventuala incadrare, dosar care s-ar suspenda pana la judecarea celui cu USH.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!