DWQA QuestionsRestructurare in timpul concediului de crestere copil ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.In prezent sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani,in luna februarie ar trebui sa ma intorc la lucru si de curand am aflat ca sunt din nou insarcinata .Problema este ca la firma unde lucrez s-au facut restructurari si postul meu cica nu mai exista ,nu mai apare in organigrama firmei.Va rog sa ma lamuriti ce am eu de facut in continuare ,de fapt ce ar trebui sa faca firma legal in situatia mea.Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Art. 60 ind. (1) din Codul muncii, prevede „Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă: c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere”. Astfel, orice incercare de a firmei de a va concedia este ilegala. In situatia in care vi se emite decizie de concediere, atunci indicat ar fi sa atacati aceasta decizie in instanta intrucat firma incalca legea.
Totusi, daca firma se reorganizeaza judiciar sau intra in stare de faliment, adica din motive ce nu tin de persoana ta sau de conditia ta (graviditatea), acest caz este o exceptie de la lege. Insa atata timp cat sunteti in concediu medical, contractul dvs. este suspendat, inclusiv preavizul fiind suspendat corespunzator (art. 73, al.3 Codul Muncii).