DWQA QuestionsRestituiri de bani
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In 2010 am vrut sa construiesc o casa si am contractat toate materialele pentru stadiul la rosu, unele fiind ridicate altele nu. Din cauza firmei de constructii, peste care s-a suprapus criza in luna mai, am fost nevoit sa renunt si am anulat toate contractele cu furnizorii, returnand marfa care fusese deja ridicata, cu exceptia tiglei metalice, care nu era ridicata de la furnizor, dar platisem un avans de 100%, iar in contract scria ca in caz de renuntare AVANSUL NU SE RETURNEAZA! Firma a vandut o parte din tigla mea si mi-a dat banii, dar a mai ramas un rest de aprox. 2000 RON, pe care spune ca nu mi-i poate da, fiindca nu a reusit sa vanda restul tablei.
Rugamintea mea este, de a-mi oferi parerea Dvs. cu privire la faptul daca am vreun temei legal si care ar fi acela, pentru a solicita furnizorului si restul de bani. Multumesc pentru solicitudinea Dvs.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Avansul achitat de catre dvs. este practic plata intregii tigle intrucat este 100%, adica intreaga valoare a contractului. Avand in vedere ca ati predat tigla, atunci va trebui sa va returneze banii ntegral, temeiul fiind pe de o parte contractul, iar pe de alta parte fisele de retur care trebuiau intocmite la data returnarii tiglei.