DWQA Questionsrestituirea primei taxe de scolarizare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.M-am inscris pe 11 noiembrie 2011 la o scoala postliceala din Constanta si am achitat atat taxa de inscriere cat si prima taxa de scolarizare.Dupa 2 zile,am revenit la institutia respectiva pentru a solicita retragerea mea deoarece ma razgandisem.Nu am frecventat nicio zi aceasta scoala.M-au pus sa formulez o cerere pentru restituirea banilor si deoarece banii au fost virati in banca,nu mi s-au putut da.Mi s-a cerut nr de telefon si sa astept acasa sa ma sune.Astazi am fost si mi s-a spus ca nu mi se restituie nimic deoarece in contract scrie ca din culpa elevului institutia nu e obligata sa restituie nimic.Nu cred ca am prejudiciat pe nimeni ,m-am prezentat imediat si am inteles sa nu mi se restituie taxa de inscriere,dar prima taxa nu vad de ce nu mi s-ar restitui.As vrea un raspuns la problema mea.Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va trebui sa cititi cu mare atentie contractul semnat. In principiu, restituirea nu se face cu privire la taxa de inscriere, insa in legatura cu taxa de scolarizare, atat timp cat nu ati beneficiat de nicio scolarizare, ar fi trebuit sa vi se returneze.

Totusi, sfatul meu este sa cititi cu atentie contractul incheiat pentru a vedea ce clauze exista cu privire la aceasta problema. Daca in contract se precizeaza ca nu se restitutie nici taxa de scolairizare, atunci din pacate nu aveti ce face. Insa, daca nu este prevazut si respectiva scoala nu va innapoiaza banii, atunci va trebui sa-i actionati in instanta.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!