DWQA Questionsrestituire imprumut
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am vrut sa cumparam un apartament, cu imprunut bancar.Ne-am intalnit cu proprietarul , ne-am pus de acord si a doua zi in fata notarului s-a facut un act de imprumut pentu arvuna. Din pacate banca a refuzat sa ne dea suma respectiva si mai putin ,sub motivul ca apartamentul nu valoreaza atat, nu ne-am inteles ,iar proprietarul refuza sa ne dea bani inapoi.Cum am putea sa ne recuperam bani?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Important este sa verificati actul mai intai in ce priveste termenul de restituire pe de o parte, iar pe de alta parte, clauzele de rezolutiune ale contractului.

In situatia in care se refuza restituirea imprumutul retinut fara niciun temei (de obicei avansul se retine indiferent daca banca accepta sau nu creditul-totul reiese din contract in situatia in care se precizeaza acest aspect), atunci va trebui sa actionati proprietarul in instanta pentru obligarea la plata banilor.

Ulterior obtinerii unei sentinte favorabile, puteti intrerpinde o executare silita daca proprietarul nu plateste de buna voie. Pentru mai multe aspecte privind executarea silita, puteti verifica situl nostru de [link url=”http://www.cjo.ro/aj%5DArticole Juridice[/link]

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]