DWQA QuestionsReincredintare minor catre tata
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Poate recupera tatal custodia copilului incredintat in prealabil mamei daca aceasta este plecata in strainatate si vine in tara doar 4 zile la o anumita perioada, iar minorul in varsta de 4 ani este lasat in grija bunicilor materni? Mai trebuie sa specific faptul ca tatal minorului nu-l poate vizita deoarece fratele mamei nu permite acest lucru.
Tatal nu a putut vizita si lua minorul decat o singura data cu toate ca in urma procesului de divort s-a dat o hotarare definita cu privire la un program de vizitare, deorece mama, bunici precum si celelate rude apropiate acesteia nu au permis acest lucru.
Copilul nu este ingrijit corespunzator si nici educat.
Tatal a trimis pensia alimentara precum si pachete lunar conform hotararii stabilite de catre instanta de judecata.
Va multumesc.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Chiar daca minorul a fost incredintat mamei printr-o hotarare judecatoreasca pronuntata anterior datei de 1 oct.2011, dvs., potrivit codului civil, puteti solicita custodia comuna a copilului.

La cererea dvs., si daca imprejurarile initiale s-au schimbat, instanta poate modifica masura luata anterior cu privire la drepturile si indatoririle parintilor divortati fata de copil.

Succes.
Av. Paula Nedelcu

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Raspunsul este afirmativ, daca tatal poate dovedi instantei ca minorul este neglijat si conditiile in care minorul traieste nu-i sunt optime. Mai mult, faptul ca tatalui ii sunt interzise drepturile, poate afecta reincredintarea catre acesta a copilului.

Pentru a i se reincredinta minorul, tatal va trebui sa mearga pe calea instantei judecatoresti, motiv pentru care recomandat este sa discute initial cu un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!