DWQA QuestionsREFERITOR LA SUCCESIUNE:SE IMPUNE SA SE DESCHIDA?MAMA BIOLOGICA TREBUIE CHEMATA, ARE VREUN DREPT?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Bunicii (materni) m-au infiat cand aveam varsta de 6 ani. Bunica (materna) este la a doua casatorie cu bunicul cu care m-a infiat, si al carui nume de familie il port de atunci. Din prima casatorie bunica/mama a avut o fiica (mama mea biologica). Mama mea (biologica) a purtat numele tatalui ei (biologic). In 1992 bunicul/tata a murit, s-a facut succesiunea, bunica/mama si cu mine intrand in dreptul care ni se cuvenea potrivit legii. Intrebarea este: dupa moartea bunicii/mamei , trebuie eu sa mai fac succesiunea? Mama (biologica) ma ameninta ca va veni la dreptul ei.Are ea vreun drept de mostenire dupa moartea bunicii, din cota parte a bunicii/mamei mele?

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Situatia dvs. este complexa si necesita o analiza aprofundata. Un posibil act care ar avea o forta mai puternica (toate actele fiind atacabile) ar fi actul de vanzare-cumparare. Insa, problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Revin cu mentiunea ca imobilul in care locuiesc cu mama/bunica a fost construit in timpul casatoriei ei cu tata/bunicul. Ulterior am fost infiata. Ce act imi poate face mama/bunica, inatacabil, astfel incat mama mea biologica (respectiv fiica ei biologica) sa nu aibe nici un drept la mostenire in cazul decesului ei? Va multumesc anticipat!