DWQA Questionsreferitoare la pensia de intretinere
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

am 54 de ani nu am nici un venit sint cardiac am bazinul fisurat in doua locori inceput de ernie de disc.anul trecut in noiembrie fica mea amarandei andreea roxana m-a dat in judecata pentru pensie alimentara cea ce nu a facut pina acuma.ma intreb daca eu nu am pensie nu am loc de munca nu pot depune efort sustinut pentru a munci undeva.cita pensie alimentara pot plati la o luna.mentionez ca locuiesc impreuna cu mama mea in virstra de 78 de ani si ne intretinem din pensia ei de 350 ron.multumesc.in data de 04.03.2013 sint citat la politia din bacau pentru ca nu m-am prezentat la tribunal la proces in noiembrie.2012.atunci eram in bacau cu fosta sotie si ea a ziz ca nu are nici un rost sa merg in tribunal la proces ca rezolva avocata ei.dupa cum ne intelesesem noi eu am semnat pentu a adopta fata actualul sot al fostei sotii ,iar fica ei urma sa renunte la plata pensiei.multumesc.

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara!

In aceasta situatia nu aveti cum sa fiti obligat la pensie alimentara de indata ce nici dvs. nu aveti venituri la randul dvs. Relativ la plangerile penale, nu se poate discuta de o vina a dvs. de indata ce nu exista o vinovatie.

Cu stima,
Av. Cristian Barcan
avocat@cjo.ro

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

in anul 2007 am facut un imprumut de 50.000.000.lei 5000 roni pentru a plati pensia alimentara pe o perioda de 10 ani.prin luna noiembrie 2007 m-am intilnit cu fosta sotie si fica noastra la bacau[acolo locuiesc ele].dupa ce am mai discutat de una alta eu i-am propus sa mergem impreuna la cec bank si sa depun bani [5000]roni, in contul pensiei alimentare,dar fosta mea sotie m-a refuzat si mi-a zis ca are de toate si multi bani deoarece traieste cu un sot bogat care are terenuri prin bacau apartamente baruri de noapte.,si nu a ramas la pensia alimentara.eu acuma am ramas cu o rata care trebuie sa o achit la cec banc de 75 roni lunar .in 2011in data de 5 noiembrie m-a dat in judecata [atunci lucram]pentru neplata pensiei alimentare si mi-a venit hotarirea sa platesc 130 roni lunar pina in lunapina in luna august.iarasi din luna august solicita minimul pe economie.eu lucrez pe la unu pe la altul cite o jumatate de zi doua trei ore sa string sa platesc rata la cec .mentionez ca am facut-o tocmai pentru a-mi achita o parte din datorii.acum ce pot face?am odata 75 rata la cec si cum doreste fica mea in momentul de fata cu minimul de economie ar veni inca 175 roni.de asemenea mai solicita sa-i achit din anul 2011 luna octombrie si pina in prezent suma de 2300 lei.nu stiu de unde sa pot face rost de o asemenea suma.mentionez ca sinr restrictionat de la efort fizic sustinut.va multumesc.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

In situatia in care nu puteti plati pensia alimentara, atunci nu veti putea fi acuzat nici din punct de vedere civil si nici din punct de vedere penal. Ca atare, nu aveti ce pati daca nu puteti sustine plata pensiei alimentare

Cu stima,
Av. Cristian Barcan