DWQA QuestionsRef : Contract V/C intre frate si sora
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Daca in acest contract de V/C se specifica si luarea in ingrijire (nu stiu cum se numeste termenul exact) a mea – ideea este ca eu vreau sa vand acest apartament pentru a ma muta impreuna cu sora mea, eu fiind destul de in varsta, iar ea avandu-ma deja in ingrijire, si nu vreau sa le las nimic fratilor sotiei decedate – in aceste conditii cat de atacabil mai este acest conract, avand in vedere ca nu exista nici succesiune dupa decesul sotiei/ fiului si nici testament din partea decedatei.

Multumesc anticipat

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager are practic aceeasi valoare, diferenta este ca dvs. veti beneficia de folosinta apartamentului in calitate de uzufructuar, iar sora dvs. in calitate de nud proprietar.

Important este si cine a decedat primul, sotia sau fiul si de asemenea daca s-a dezbatut succesiunea dupa fiu si sotie. Insa, in mod normal un contract de vanzare cumparare ar acoperi eventualele probleme legate de succesiunea sotului.

In situatia in care mai aveti intrebari legate de aceeasi speta, o sa va rugam sa folositi butonul ?Adauga alte informatii?.