DWQA QuestionsReducerea programului de lucru
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

O firma cu capital privat poate solicita angajatilor sa lucreze numai 4 ore pe zi si pentru restul de 4 ore sa fie pontati cu „invoire” ? Ce trebuie intocmit la ITM in vederea aceasta? Este necesar acordul scris al angajatilor,daca firma nu are comenzi?”

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In situatia in care firma nu intrerupe activitatea temporar, ci doar se modifica timpul de munca, atunci va trebui sa existe si acordul salariatilor in acest sens conform art. 17 alin. (4) din Codul Muncii: „Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.”

In ce priveste ITM, in mod normail nu ar trebui inregistrat decat actele aditionale de modificare a timpului de munca, insa cel mai recomandat este sa luati legatura in mod direct cu acestia.