DWQA QuestionsReducere salariu ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Mi s-a taiat din salariul de incadrare 200 lei pe motiv ca punctul de lucru in care activez merge in pierdere pt ca eu nu m-am implicat suficient in activitatea de promovare a produselor pe care le comercializam. Ma tem ca voi fi concediata, desi pot dovedi implicarea mea in activitate, si faptul ca nici inainte sa fiu angajata in aceasta firma, nu s-au facut vanzari mai mari. Ce drepturi am? Ce sa fac?
Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

In cazul in care veti fi concediata in mod abuziv, atunci indicat ar fi sa atacati in instanta decizia de concediere. In urma acestei contestatii, puteti cere reincadrarea la locul de munca detinut anterior, plata salariilor precum si daune morale.
In ce priveste reducerea de 200 de lei, un prim pas ar fi o sesizare la ITM – Inspectoratul Teritorial de Munca. Acest pas nu este obligatoriu. Urmatorul pas ar fi sa formulati o cerere de chemare in judecata a angajatorului pentru acordarea diferentelor salariale restante. Cererea se depune la Tribunalul pe raza caruia aveti domiciliul si este scutita de taxa de timbru.