DWQA Questionsredeschidere firma
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.
am o firma SRL care a fost suspendata si am vrut sa o deschid.
La firma suntem doi asociati, unul din asociati nu este in tara lucreaza in strainatate.
Deci in data de 2 august am chemat asociatul in tara si am facut demersurile la ORC ne-am dus acolo si am cazut de acord ca asociatul sa iasa din firma si eu sa raman singur si sa pot sa ma ocup de afaceri. Am povestit la doamna de la ORC ca asociatul sa iasa din firma si eu sa redeschid firma si ca celalalt asociat sta in tara 2 saptamani daca se poate rezolva in timpul acesta si raspunsul a fost DA, deci la spusele ei am inceput sa facem demersurile pe care dansa le stia am platit in jur de 650 lei in care ne-a facut Act constitutiv, Act aditional in care este specificata retragerea asociatului si in care am semnat amandoi asociatii cu dare de data certa, Hotararea asociatilor in care am semnat amandoi, Certificat de inregistrare depunere si mentionare acte deci asta a fost in prima parte si am intrebat mai e nevoie de asociatul care iese a zis ca NU ce am avut de facut sa facut in prima parte am fost programat sa vin peste 2 saptamani .
Am mers la inceputul lui septembrie la ORC si surpriza mi sa spus ca este o mica problema, ca e nevoie iarasi de asociatul care a iesit pentru ca nu e bine actul constitutiv trebuia facut in forma autentica. Problema e ca nu pot sa merg mai departe cu firma din acest motiv. Era un anunt pe usa de la ORC din care imi spune care este cauza de nu pot sa redeschid, dar eu nu inteleg legea respectiva ca trebuie actul aditional sa fie in forma autentica pana la data de 2 august nu a existat ? din cate am citit este mai demult si nu era treaba mea sa stiu doar de aceea am mers la ORC si am platit ca cineva sa isi faca treaba.
Va rog daca se poate face ceva ar fi de folos.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

DIn pacate, forma certificata a actului constitutiv este necesar, ca atare, va trebui sa existe o forma autentica a actului. Alternativa ar fi sa se faca o procedura de autentificare la distanta, motiv pentru care indicat este sa discutati cu un notar in acest sens.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!