DWQA Questionsrecuperare salariu neplatit
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,
Am lucrat la o firma pe o perioada de 4 luni din care am fost platit doar p doua. Cand, dupa desfacerea ctr. de munca, am cerut si plata cellor doua luni, mi s-a spus ca nu voi fi platit intrucat am consumat benzina cu masina de servici. Eu nu am semnat niciun act prin care sa mi se fi limitat consumul. Vreau sa va intreb ce trebuie sa fac pt a-i obliga sa ii acorde drepturile salariale restante si daca exista posibilitatea de a beneficia de asistenta juridica gratuita. Va multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Indicat ar fi sa cititi mai intai contractul dvs. de munca cu privire la consumul de benzina si la cheltuielile ce va pot fi imputate.

Ati putea incepe prin a formula o notificare catre acestia prin care sa le puneti in vedere obligatia acestora de plata a salariilor. De asemenea, ati putea sesiza ITM-ul de care apartineti pentru investigarea acestei probleme.

Totodata, ca o ultima varianta, puteti introduce impotriva acestora o actiune in instanta care sa aiba ca obiect obligarea la plata salariilor.

Puteti beneficia de scutiri la plata a taxelor si chiar a avocatului conform OUG 51/2008. Un model de cerere pentru scutire puteti gasi pe situl nostru de Modele Actiuni si Cereri instanta ce se afla la adresa http://www.cjo.ro/aj/modele