DWQA QuestionsRecuperare plati in urma unui accident rutier
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In urma unui accident rutier in care am fost implicata, eu fiind victima ptr ca un sofer de autoutilitara nu mi-a acordat prioritate( neobservand indicatorl STOP) a intrat in plin in mine,pe partea stanga a masinii din care eu m-am ales cu: dureri de cap, contuzii in cap, taieturi pe mana si picior, iar la umar o contuize humerala……. mergand la medicul legist dupa ce fusesem la urgente, acesta ma trimite inpoi la medicul ortoped sa ma consulte. ….. medicul ortoped ma consulta si imi recomada tratament…, esarfa tipm de 14 zile si concediul medical 14 zile.azi cand m-am dus la sa-mi ridic certificatul medico legal dupa 3 zile( asa mi-a u spus, fiindca au multe de scris si nu au timp) am constatat ca pe certificat mi-a trecut 6-8 zile de ingrijiri. poate sa existe o asemenea neconcordanta inte medicul specialist si legist? poate ele sa treca peste recomandarile specialistului?
ce se poate face in cazul acesta?

Mai doream sa va intreb: zilele de pe concediul medical se aduna cu cele de la medicul legist in cazul in care ajung in instanta?
Eu acum ce pot face, sunt in concediu medical din cauza unui dobitoc, evident nu mai primesc acelasi salariu, bani am dat pe consultatii si medicamente. Ii mai pot recupera cumva ?
Eu ce fel de proces pot deschide acum impotriva celui care m-a accidentat?
Acum eu care din cele doua certificate trebuie sa le respect: pe cel medical in care mi se spune sa stau acasa 14 zile sa revin la control dupa o saptamana sau pe cel de la medicul legist?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Daca pe certificat apar 6-8 zile de ingrijiri, atunci trebuie sa-i puneti in vedere recomandarea scrisa a ortopedului cu privire la 14 zile de ingrijiri medicale. Prin urmare, certificatul medico-legal trebuie sa apara numarul corect de ingrijiri medicale (important este sa nu se faca confuzie cu zile de spitalizare propriu-zise). In ce priveste cheltuielile dvs., va trebui sa le solicitati pe calea instantei intrucat presupun ca nu s-a format un dosar penal pe numele soferului de tir. In actiunea dvs., va trebui sa includeti si sa faceti dovada a tuturor cheltuielilor si prejudiciilor suferite de catre dvs. Va trebui sa respectati indicatiile medicului specialist intrucat acesta este in masura sa cuantifice zilele necesare recuperarii.

In cazul in care mai aveti nelamuriri, va rugam sa folositi butonul „Adauga alte informatii”.