DWQA QuestionsRecuperare masina de la service ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara!
Am si eu o problema si as fi interesat sa stiu daca m-ati putea sfatui cum sa procedez.
Acum ceva timp (19.12.2009) un domn mi-a lovit masina ce era parcata. Am luat asigurarea lui si am mers la firma de asigurari pentru constatare. S-au poze si s-a format dosarul pentru dauna. Am dus masina in service de unde am luat o factura proforma pe suma de 5600 ron si am mers la asigurator. Acestia mi-au dat un deviz iar in timp ce cei de la asigurari studiau dosarul cei de la service au facut masina.
Dupa aproape o luna am primit acceptul de plata dar pe o suma mai mica (4700 ron) specificand ca cei de la service au pus piese prea scumpe pe masina si au avut un adaos comercial foarte mare. Cei de la service au negat cele spuse de cei de la asigurari si mi-au cerut sa platesc eu diferenta de bani pentru a-mi putea ridica masina.
Consider ca aceste este un abuz pentru ca nu mi se pare normal ca eu in calitate de parte vatamata sa platesc pentru daunele ce trebuie suportate de asigurator.
Acum as dori sa stiu ce e de facut si pe cine ar trebui sa dau in judecata in acest caz.
Nu este un abuz de incredere faptul ca cei de la service nu-mi dau masina odata ce au primit acceptul de plata?
Problemele trebuie sa le rezolve ei cu cei de la asigurari nu sa ma implice pe mine ca si vatamat in problemele lor.
Va multumesc anticipat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul dvs. ar trebui sa dati in judecata firma de asigurare pentru plata diferentei. Intr-adevar nu este normal ca dvs. sa suportati daune atat timp cat aceasta obligatie revine asiguratorului in calitate de „garant” al partii vinovate.
In ce priveste service-ul, important este contractul de service incheiat cu acestia. In situatia in care se prevede ca masina se va elibera odata cu plata integrala a reparatiilor, atunci nu poate fi vorba de abuz de incredere. Totusi, in situatia de fata , desi service-ul are o creanta de 900 RON, ei nu pot sa va retina masina fara niciun drept, fiind astfel incidente dispozitiile abuzului de incredere.