DWQA Questionsrecuperare imprumut
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am imprumutat in 7 sept.2011,un

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu acest tip de problema necesita actionare in judecata, insa indicat ar fi sa ne precizati mai multe detalii pentru a va acorda un raspuns concret.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Am imprumutat in 7 sept.2011 un amic cu o suma de bani prin act notarial in care scrie citez:”in cazul in care nu voi restitui suma imprumutata la termenul stabilit in contract declar ca sunt de acord ca imprumutatoarea sa procedeze la executare silita,fara punere in intarzieresi somatii si fara obtinerea unei hotarir judecatoresti,putand sa ma urmareasca in orice bunuri ale mele,mobile ori imobile.”
Crezand ca e o persoana de buna credinta i-am mai dat imprumut in data de 22 sept.2011,dar de data aceasta fara acte notariale,doar o hartie scrisa de el cu data si suma,atat doar.Aceasta suma trebuia sa mi-o restituie la 1 nov.dar nici pana in prezent nu am reusit sa o recuperez,in ciuda faptului ca i-am trimis o notificare judiciara prin executor si am apelat la o firma de recuperari creante.
Problema este ca el nu are nici un bun mobil ori imobil si nici o sursa de venit de aceea i-am imprumutat banii crezand ca-l ajut .
Dar m-am inselat amarnic,si acum nu vad nici o solutie sa-mi recuperez banii.As dori sa stiu daca poate fi pedepsit legal?
Cu speranta ca imi ve-ti da o solutie,va multumesc anticipat

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Aceasta persoana poate fi trasa la raspundere in cazul in care ne-am gasi in prezenta unei infractiuni, insa, problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala detaliata, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!