DWQA Questionsrecuperare documente importante
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Eu am semnat un contract de mediere cu o agentie de recrutare si plasare a asistentilor medicali in Italia.Am terminat toate etapele, am primit Recunoasterea de la Minsterul din Roma( care constituie ultimul pas in completarea dosarului), insa vreau sa renunt la acest contract de mediere si sa-mi recuperez doua documente importante ce-mi apartin si care le-au oprit dansii la firma.Nu imi raspund la telefon, mesaje, si ma intreb care ar fi urmatorul pas pe care ar trebui sa-l fac?Am citit diverse relatari ale unor persoane aflate in situatii similare cu a mea care declarau ca le-au fost cerute sume mari de bani in schimbul acesto acte. Tin sa mentionez ca acest contract de mediere e gratuit, nu sunt percepute nici un fel de taxe pe contract.cum ar fi mai intelept sa abordez situatia in momentul acesta?Si daca intr-un final se hotarasc sa vorbeasca cu mine si imi cer si mie bani ce as putea face?

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Conform contractului, aceasta firma s-a angajat sa-mi ofere consultanta la intocmirea dosarului, transport coordonat in Italia, curs intensiv de o luna de limba italiana(cazare, masa incluse), consultanta in sustinerea examenului la Colegiul Profesional IPASVI (OAMMR) in vedera obtinerii dreptului de libera practica. Din momentul finalizarii dosarului si dupa ce am platit toate taxele pe care le-au perceput pentru traduceri, legalizari, intocmire CV. acestia au incetat sa mai comunice cu mine, devenind inabordabili.Ce as putea face?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Desigur ca trebuie verificat si contractul incheiat cu acestia, insa ca o ultima varianta va trebui sa-i actionati in instanta pentru predarea actelor catre dvs. Prin urmare, daca contractul a fost rezolvit atunci acestia trebuie sa va predea actele. Astfel, in cazul unui refuz ii puteti actiona in instanta solicitand de asemenea si daune civile.