DWQA QuestionsRecuperare debite ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sunt administrator ,iar Asociatia pentru care lucrez are de recuperat de la o parte din proprietari debite, care reprezinta cheltuieli la cotele de intretinere.Care este varianta optima pentru recuperarea acestor datorii>?cum este mai bine sa facem cerere de dare in judecata pentru fiecare in parte sau o singura cerere pentru toti?Exista posibilitatea de a se pune poprire pe venituri astfel incat lunar sa intre direct in contul Asociatiei o suma de bani??Care este costul unei asemenea actiuni (obtinerea hotararii , executarea silita)

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In mod normal se introduce cate o cerere de chemare in judecata pentru fiecare debitor. Totusi, in situatia in care debitori sunt tinuti solidar, atunci puteti introduce o singura cerere pentru fiecare.

Exista posibilitatea de a se pune poprire pe venituri astfel incat sa recuperarea debitului sa se faca lunar.

Nu va pot preciza un cost anume intrucat difera de la caz la caz costurile, raportat la cuantumul sumei, onorariul executorului etc. Totusi, in ce priveste taxa de timbru, puteti verifica legea 146/1997 a taxelor de timbru aflata pe situl nostru de Articole Juridice si Legi, respectiv la adresa http://www.cjo.ro/aj/index.html