DWQA Questionsrecuperare debite ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Reprezint o asociatie de proprietari si vizavi de actiunea de recuperare a unor sume restante la intretinere , dupa mai multe termene am obtinut urmatorul raspuns:
„În baza art.155 indice 1 Cod procedură civilă, suspendă soluţionarea cauzei. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică de la 16 Iunie 2010” .
As dori sa stiu ce trebuie facut in aceasta situatie.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va trebuie sa aveti in vedere dispozitiile art. 155 ind 1:

„Art. 155^1
Cand constata ca desfasurarea normala a procesului este impiedicata din vina partii reclamante, prin neindeplinirea obligatiilor prevazute de lege ori stabilite in cursul judecatii, instanta poate suspenda judecata, aratand in incheiere care anume obligatii nu au fost respectate. Dispozitiile art.108^3 sunt aplicabile.
La cererea partii, judecata va fi reluata daca obligatiile la care se refera alin.1 au fost indeplinite si, potrivit legii, aceasta poate continua. Dispozitiile art.155 alin.2 se aplica in mod corespunzator ”

Prin urmare, suspendarea s-a produs intrucat reclamantul nu si-a indeplinit obligatiile dispuse de catre instanta. Ca urmare, puteti formula cerere de repunere pe rol dupa ce va indepliniti obligatiile ce au dus de prima data la suspendarea cauzei.