DWQA Questionsrecuperare creante
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Pe scurt: suntem o firma de distributie alimente. In anul 2010 am livrat marfa unei Intreprinderi individuale care a receptionat marfa, a stampilat factura etc. In continuare a refuzat sa plateasca marfa. Dupa putin timp, interesandu-ne la ORC am aflat ca firma respectiva este radiata cu vreo cateva luni inainte. Am facut plangere penala impotriva firmei si respectiv impotriva administratorului pe art. 215 Cpenal inselaciune si art. 290 Cpenal fals in inscrisuri pentru folosirea stampilei false deoarece firma nu mai exista. Dupa 1 an am primit o rezolutie cu neinceperea urmarii penale pe motiv ca fapta nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune, deoarece administratorul firmei nu a fost anuntat de ORC ca firma i-a fost radiata din oficiu.
Bun. Ideea este ca nu a platit. Cum pot sa ma indrept impotriva administratorului sa imi recuperez banii, avand in vedere ca firma nu mai exista dar administratorul in timpul audierii plangerii initiale la politia locala a declarat in declaratie anexata rezolutiei ca va plati suma respectiva? Bineinteles ca nu a platit?
VA rog sa imi spuneti ce temei legal am si catre cine sa formulez plangerea sau cererea mea in judecata?
Multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Indicat era sa atacati rezolutia primita de catre dvs. pentru a merge cu plangerea in instanta, daca prin rezolutie nu s-a retinut obligarea adminstratorului la plata sumei de bani. In acest moment, trebuie verificat daca puteti activa pe cale civile, sau pe cale penala daca sunt incidente alte infractiuni.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!