DWQA QuestionsRecuperare copil de la sot
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am divortat de 7 ani in februarie, am trecut de un procez de reancredintare minori pe care fosta soacra mi l-a intentat cu fostul sot, am reusit sa obtin o pensie alimentara decenta, insa din prea multa bunatate mi-am pierdut baiatul cel mare!
Fosta soacra nu s-a lasat si impreuna cu fostul sot, l-au cumparat, l-au facut sa uite tot ce am facut 16 ani pentru el si fratii lui, parca i-a fost stearsa memoria, si au reusit sa mi-l intoarca impotriva mea, incat a plecat de la mine la fosta soacra si apoi la fostul sot!
Acum e de nerecunoscut copilul, e drept eu am semnat un act ca sunt de acord sa plece la studii vezi Doamne tocmai pentru a nu-mi strica relatia cu copilul, in speranta ca se va intoarce la noi!
Se pare insa ca acum dupa 1 an de zile cand am aflat ca fostul sot ii da vin sa bea la varsta lui de 16 ani, ca l-a indemnat sa faca muschi cu toate ca el avea o scolio cifoza, l-a dus fara acordul meu la medic ca are o infectie la degetul mare la picior si i-a ars bietul degetul iar acum e neagra unghia incat am teama sa nu faca cangrena, acum l-a terminat si psihic intorcandu-l mai rau inveninandu-i sufletul cu lucruri despre relatia mea cu tatal lui dinaintea nasterii lui, si mai mult si mai mult ii cumpara cartele valorice sa joace jocuri pe calculator cele mai tari jocuri cu monstrii si demoni, jocuri care se stie influenteaza psihicul in sens negativ, si contribuie chiar la spalarea creierului de ganduri pozitive, pofta de viata, credinta in Dumnezeu si tot ce e mai bun!
Am nevoie de un sfat: Ce pot sa mai fac in aceste conditii? cum pot sa imi recuperez copilul, sa il ajut sa isi revina, atata timp cat aceasta familie face incontinuu presiuni subtile la adresa lui imbracate in intentii bune!
Conform mottoului: „Drumul spre iad, e intotdeauna pavat de intentii bune!
Am primit confirmari ca tot ceea ce spun e adevarat!

Vreau sa stiu daca exista vreo cale legala prin care ii pot indeparta pe acesti oaeni de copii mei, de a recupera copilul si de a-i deschide ochii sufletului si a mintii!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Puteti face o cerere de reincredintare prin care sa solicitati reincredintarea minorului de la sotul dvs. catre dvs. ca urmare a comportamentului inadecvat fata de minor. Insa trebuie sa aveti in vedere ca desi instanta vi-l poate incredinta, minorul pe langa faptul ca va avea posibilitatea de a-si exprima parerea in instanta, va putea refuza sa vina cu dvs., caz in care nu-l puteti obliga.