DWQA Questionsrecuperare bunuri
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!Acum un an si jumatate am stat cu chirie la o persoana in varsta in Bucuresti -sector 1.Desigur ca in momentul in care m-am mutat la ea mi-am adus si lucrurile personale printre care si foarte multe echipamente electronice constand in aparate de masura si control in domeniul electronic cat si aparatura electronica valoarea acestor fiind estimata undeva in jurul sumei de 15000Ron(150.000.000 lei vechi).
Dupa o perioada de timp am avut niste probleme financiare si personale si a trebuit sa plec din Bucuresti in provincie.
De la bun inceput propietara imobilului unde am stat cu chirie nu a a vrut sa facem un contract de inchiriere (pe venit minim desi eu ii dadeam o alta suma ce nu era declarata) pe motivul ca nu vrea sa plateasca impozit la stat,in aceste conditii neavand nici posibilitatea sa-mi fac C.I pe adresa respectiva in conditiile legale.
In momentul cand am plecat in provincie am stabilit de comun acord cu acesta persoana sa-mi las bunurile o perioada de cateva luni ,urmand sa-i platesc pentru depozitarea acestora.
Dupa ce m-am reintors in Bucuresti am venit sa-mi iau bunurile si am constat cu stupoare ca nu mai aveam nimic din ce lasasem acolo ,peroana aceasta motivand ca i-a spart cineva spatiul in care erau depozitate aceste bunuri si ca au fost furate
Cum procedez sa mi le recuperez sau sa mi le plateasca ,si vreau sa cer daune pentru disparitia acestora deoarece cu ele imi execitam meseria si imi asiguram veniturile financiare.
In momentul cand m-am mutat am avut doi prieteni care m-au ajutat si care stiu exact ce bunuri aveam,ei in acesta situatie sunt de acord sa fie martori.
vreau sa fac o plangere la politie ,dar mai departe va rog din suflet sa ma sfatuiti dumneavoastra cum trebuie sa procedez pentru ca sunt in situatia de a face o cadere nervoasa si vreau sa rezolv aceasta situatie pe cale legala.
Pe anumite bunuri aveam procese verbale facute de mana de la cei care am cumparat bunurile la vremea respectiva,dar nu am acte pe toate.
Va multumesc anticipat

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care alegeti varianta penala si faceti plangere persoanei respective (abuz de incredere sau alta fapta), atunci va trebui sa va constituiti si parte civila cu suma cu care ati fost prejudiciat (valoarea bunurilor disparute). Desigur ca bunurile vor fi dovedite in principiu cu inscrisuri, acestea constituind o dovada sigura a achizitionarii acestora. Martorii va pot ajuta, insa dovada de baza va consta in inscrisuri.

O alta varianta ar fi sa actionati pe cale civila solicitand plata daunelor, insa aceasta cale este mai costisitoare trebuind sa platiti o taxa de timbru, iar in cel de-al doilea rand este mai lunga ca durata.