DWQA QuestionsRecuperare Bunuri chirias evacuat
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Am fost evacuat de proprietarul unui apartament fara ordin de evacuare.Pentru a parasi apartamentul cat mai repede proprietarul mi-a oferit o suma de bani printr-un act notarial(conventie civila) pe o perioada de 45 de zile.In schimbul sumei de bani am convenit ca o parte din bunuri sa ramana in apartament drept garantie.Dupa semnarea actului proprietarul mi-a interzis sa patrund in apartament sa-mi iau restul de bunuri care imi apartin in afara celor mentionate in conventia civila.Am incercat printr-o plangere la sectia de politie insa fara rezultat,proprietarul nu se afla in tara la data respectiva.Recent am fost anuntat de un vecin ca toate bunurile au fost aruncate din apartament.Mentionez ca am facturi,chitante pentru bunuri si pentru toate imbunatatirile facute in apartament:zugravit tot apartamentul,izolatie,gresie,faianta,parchet,jaluzele verticale,usa metalica si altele.Am domiciliul de 5 ani la adresa respectiva,cum pot sa-mi recuperez bunurile si toate imbunatatirile facute in apartament?
Daca nu am fost evacuat cu ordin de evacuare am acces in apartament?
Cu stima Vlad.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In ce priveste accesul in apartament, situatia este dificila avand in vedere ca dvs. ati fost practic de acord cu parasirea locuintei (prin urmare, accesul dvs. nu se poate face chiar daca nu ati fost evacuat prin hotarare judecatoreasca).

Relativ la bunurile dvs si la imbunatatiri, va trebui sa-l actionati pe proprietar in judecata si sa-i solicitati plata unor daune pentru toate prejudiciile suferite de catre dvs. si implicit pentru imbunatatirile aduse apartamentului.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!